Fysiotherapie

Effectieve behandelingen bij pijn

Overbelasting van spieren

Het lichaam gebruik je de hele dag, we bewegen het lichaam vaak onbewust en gaan ervan uit dat dit geen problemen oplevert. Als we merken dat we minder makkelijk kunnen bewegen, dan pas zijn we bewust van wat het lichaam allemaal moet kunnen. Alledaagse bewegingen als zitten, staan, lopen of bukken zijn dan niet mogelijk of doen pijn. Dit kan komen door oorzaken die minder tastbaar zijn, denk dan aan: stress of overbelasting. Maar er zijn ook oorzaken die duidelijker zijn; bijv. een blessure die opgelopen is tijdens het sporten.

Behandelen van klachten

Deze klachten kunnen je alledaagse activiteiten flink belemmeren, waardoor je bijvoorbeeld minder goed kan functioneren op je werk. Uiteraard kunnen er ook klachten ontstaan door het ouder worden van het lichaam, artrose is daarbij een goed voorbeeld. De fysiotherapeut bij Fysiotherapie FysioVital Den Bosch, is specialist als het gaat om het bewegen van het menselijk lichaam en beschikt over de kennis van fysieke klachten. Waar Fysiotherapie FysioVital Den Bosch voor staat is het wegnemen van de klacht en daarbij te kijken naar de oorzaak, zodat we in de toekomst deze klacht kunnen voorkomen.

Fysiotherapie in Den Bosch

Fysiotherapie FysioVital beschikt daarnaast over een Osteopaat (i.o.), de opleiding tot osteopaat is een 4-jarig durende MSc. (Master of Science), waarbij een extra verdieping op het menselijk lichaam en fysieke klachten wordt bestudeerd. Met deze verdieping wordt verder gekeken dan de klacht zelf en gaan we op zoek naar de oorzaak in het lichaam.

De fysiotherapeut bij fysiotherapie FysioVital in Den Bosch in specialist in alle fysieke klachten. Fysiotherapie kan een oplossing bieden aan klachten op alle leeftijden. De oorzaak van een klacht kan uit elke hoek komen; denk aan stress, overbelasting, een trauma, te veel of te weinig beweging, het ouder worden van het lichaam of een andere onderliggende aandoening als oorzaak.

 

Vergoeding door zorgverzekeraar

Al onze behandelingen worden vergoed door de zorgverzekering. Controleer uw polis om te kijken hoeveel behandelingen u vergoed krijgt.

Behandelingen

Een fysiotherapeut behandelt o.a. de volgende klachten:

  • (Lage) rugklachten
  • Nekklachten
  • Schouderklachten
  • Knieklachten
  • Verstuikte enkel
  • Artrose (klachten door slijtage)
  • Tenniselleboog
  • KANS-klachten (Klachten aan Arm, Nek of schouder)
  • RSI
  • Whiplash

Bij al deze klachten kunnen wij je helpen om ze te verminderen en op te lossen.

Ja, ik wil van mijn klachten af

Wil je fitter worden en blijven? Plan dan direct een behandeling bij onze ervaren fysiotherapeut!

Hoe werkt de fysio?

Tijdens de eerste afspraak starten we altijd met het opslaan van de gegevens, dit is belangrijk zodat we facturen altijd direct naar de zorgverzekeraar kunnen sturen en jij je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Daarna beginnen we met het vraaggesprek, het is belangrijk om te weten wat de hulpvraag is en wat je graag zou willen. Tijdens dit intakegesprek vragen we naar het ontstaansmoment (indien bekend), hoe lang de klachten momenteel al duren, wat de grootste belemmeringen zijn en wat je eventueel weer zou willen kunnen. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar eerdere blessures of operaties. Als het vraaggesprek compleet is en we een eerste beeld van de klacht hebben, starten we het lichamelijk onderzoek. In dit onderzoek zijn we met name benieuwd naar het functionele bewegen, dit betekent dat we je bewegingen als zitten, staan of lopen laten maken, waarbij we kijken naar hoe het lichaam beweegt. Na dit functionele onderzoek gebruiken we specifieke onderzoeken of testen om onze diagnose te bevestigen of te ontkrachten. Als we een duidelijk beeld hebben wordt bekeken of er een indicatie is om te behandelen of dat we je door moeten sturen naar een eventuele andere specialist.

Wanneer we vinden dat fysiotherapie zinvol bij je is starten we de behandeling waarbij we werken naar het doel zoals reeds besproken tijdens het vraaggesprek. In de meeste gevallen starten we met voorwaarde scheppen om “normaal” te bewegen, denk dan aan meer ruimte geven in gewrichten of minder spanning in spieren. Als dit weer optimaal is gaan we aan de slag met de functionele behandeling, zodat we de klacht in de toekomst proberen voor te zijn.