Medical taping

Effectief op meerdere vlakken

Medical taping

Medical taping komt oorspronkelijk uit Japan en is bedacht voor de Japanner Kenzo Kase. In de jaren 70 was hij al een bekende naam in de geneeskunde. Het ondersteunen van spieren, gewrichten en banden middels tape is een moderne techniek. Medical tape is een elastische tape, die een gewricht of spier ondersteunt, waarbij de gehele bewegingsuitslag goed uitvoerbaar blijft.

Met klassieke taping wordt een gewricht vaak vast gezet, wat ten koste gaat van het herstel. Als een gewricht niet goed kan bewegen, komt er weinig circulatie en doorbloeding in een gewricht en kunnen de voedingsstoffen het aangedane gebied minder goed bereiken. Met medical taping kan men dus het gewricht goed blijven bewegen, wat voor een beter herstel zorgt.

Hooikoorts behandeling

Wat veel mensen niet weten is dat medical tape ook effectief is bij hooikoortsklachten. Medical tape heeft een kalmerende en ondersteunende werking op het bindweefsel. De tape prikkelt het gebied met de sensoren die verantwoordelijk zijn voor aansturing van de longen.

Als gevolg van deze prikkeling reageert het zenuwstelsel met een allergisch reactiemechanisme, wat ervoor zorgt dat het systeem tot rust komt. Wil je het proberen? Maak dan een vrijblijvende afspraak! 

Resultaat

Uit onderzoek blijkt dat na een 3e sessie de klachten al drastisch verminderd zijn, wel dient medical taping gedurende het hooikoortsseizoen gebruikt te blijven worden voor het optimale effect. De tape blijft ongeveer 4 dagen zitten en dient wekelijks vervangen te worden.

Ja, ik wil een afspraak.

Denk je dat taping iets voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak met onze fysiotherapeut.