Small Group Training (SGT)

Train in een kleine groep

Fitter worden en blijven

Onderzoek heeft uitgewezen dat onze spiermassa tussen het 20e en 90e levensjaar met bijna 50% afneemt. Afname van spiermassa is een natuurlijk proces, dit wordt echter versneld door fysieke inactiviteit en een zittende leefstijl. Met minder spiermassa zijn we minder belastbaar en wordt in de toekomst het risico op vallen en het daarbij oplopen van breuken groter.

Gelukkig kun je verloren spiermassa als gevolg van weinig beweging wel weer makkelijk en snel opbouwen. Fysiotherapie FysioVital in Den Bosch biedt Small Group Training aan als een uitkomst voor het onderhouden of opbouwen van spiermassa.

Small Group Training Den Bosch

Small Group Training is trainingsvorm waarbij we een combinatie maken van kracht, coördinatie, stabiliteit, snelheid en uithoudingsvermogen. Deze trainingsvorm zorgt er dus voor dat je naast sterker en sneller worden ook een betere conditie krijgt. Een sterkere spier is een grotere spier en visa versa. Gedurende de Small Group Training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier afgewisseld. Er worden met name zogeheten compound oefeningen gebruikt, die verschillende spiergroepen tegelijk aanspreken. Denk hierbij aan oefeningen als squats en lunges. Daarnaast wordt er gewerkt met werktijd, rusttijd, snelheid en gewicht, dit betekent dat ieder instapniveau geschikt is en je zelf kan bepalen met welk gewicht je de oefening wil doen.

Personal trainer voor advies

De training wordt afgewerkt in groepsvorm onder begeleiding van fysiotherapeut/personal trainer/osteopaat i.o. Jurn. Het is gezellig om in groepsverband te trainen en daarnaast kan je elkaar extra motiveren om door te gaan. Small group training wordt gegeven om zaterdagmorgen tussen 10.00 – 11.00 uur en kan zowel binnen als buiten worden gegeven.

De training is 1 keer per week, duurt 1 uur en je doet wekelijks mee om resultaat te behalen.

Prijzen small group

De training wordt vormgegeven in de zin van een strippenkaart, waarbij je eenmalig een bedrag voor het aantal trainingen betaalt. Per training lever je 1 strip in, je betaalt dus eigenlijk per training. Daarnaast kan iedereen mee doen, dus mocht je een vriend of vriendin mee willen nemen, dan kan diegene altijd een strippenkaart afnemen.

De prijzen zijn als volgt:
1 strip – €11,50
5 strippen – €50,00 (maximaal 3 mnd geldig)
10 strippen – €85,00 (maximaal 6 mnd geldig)

Ja, ik wil fitter worden!

Wil je fitter worden en blijven? Neem dan deel aan onze small group training in Den Bosch. Vraag een gratis proefles aan!